Na to vprašanje sem tudi sama dolgo iskala odgovor.  Dokončnega odgovora še vedno nisem našla.

Zagotovo je pa več stvari, ki me označujejo.

Zelo formalno bi rekla, da sem magistra državnih in evropskih študij in diplomirana ekonomistka. Z 19. leti sem se takoj po končani srednji ekonomski šoli zaposlila v javni upravi na lokalnem nivoju in izredno študirala področje ekonomije in marketinga, po končani fakulteti pa me je pot vodila na podiplomski študij s področja javne uprave, ki je bilo logična posledica moje zaposlitve v javni upravi. Že v času podiplomskega študija me je poslovna pot zanesla v našo prestolnico, kjer sem že petnajsto leto.

Ljubša mi je tista neformalna plat, pa čeprav je povezana v velikimi vzponi, globokimi padci, solzami in smehom večno  vprašanje: “Zakaj jaz?” 

Ta plat je začela prihajati na dan po rojstvu svojih otrok, ko sem se začela resno spraševati, kakšen je moj namen bivanja na Zemlji. V sebi sem iz dneva v dan začela čutiti večji nemir, nekaj, kar mi je začelo govoriti, da je moj namen popolnoma drugačen, kot bi bil logičen glede na končano izobrazbo. Nemir je bil še toliko večji, ker odgovorov na vprašanja nisem dobila tako hitro, kot sem si želela, saj se je to dogajalo v času, ko sta bila otroka še zelo majhna in sem bila enostavno preveč zaposlena.

Z boleznimi, ki so se pojavljale pri otrocih, je v meni čedalje bolj rastlo zanimanje za pomoč po naravni, alternativni in komplementarni ter energetski poti.

Z intenzivnim branjem knjig o osebnostni rasti, udeležbo na raznih tečajih, delavnicah, meditacijah sem začela odkrivati duhovni aspekt življenja ter prebujati svojo pravo naravo.

Želela sem spoznati širšo sliko ter začela iskati odgovore na različna vprašanja: Čemu je življenje namenjeno? Zakaj včasih trpimo? Zakaj eni ja in drugi ne? Zakaj se življenje odvija kot se? Kdo pravzaprav določa potek našega življenja? Kdaj se bomo moja lekcija na Zemlji že končala?

Tako sem naredila NPK za refleksoterapevta in opravila tečaj tuina in švedske masaže.

Ne glede na težko življenjsko zgodbo, ki jo bomo skozi moje delo začeli odkrivati, so moji zaščitni znaki, po katerih me ljudje poznajo:

nasmeh, pozitivna naravnanost, neskončna energija, odprtost, poštenost in iskrenost.

Imam močno razvito intuicijo, kateri sem začela slediti. Moj moto je: “Živi in pusti živeti.” Vsak človek je unikaten in poseben. Nihče nima pravice drugemu soditi, ga usmerjati proti njegovi volji, mu vsiljevati svoja načela in našo resnico. Ker njegova je drugačna, posebna. Zaradi unikatnih posebnosti posameznikov bi moralo biti življenje na zemlji lepo, zanimivo, v veselje, sledili bi načelom narave. Človeški Ego za razliko od živalskega je enostavno premočan in zato se Človek na Zemlji srečuje z bolj ali manj težkimi izzivi.

Pravijo, da težko nekaj učiš ali svetuješ o nečem, kar sam ne doživiš. Močno se strinjam s tem. Eno je teorija, drugo pa praksa. Moja življenjska pot mi je prinesla ogromno lekcij in izzivov. Obenem pa ogromno znanja in razumevanja s področja lastne osebnosti, partnerskih in prijateljskih odnosov, samozavesti, odpuščanja sebi in drugim, preseganja strahov ter globokega razumevanja lekcij, ki mi jih je prinašalo življenje.

Ko se enkrat spoznamo z nivojem osebnosti, ko zaupamo sebi, ko se zazremo globoko vase in se zavemo Biti tu in sedaj, nam življenje podari mnoge blagoslove. Takrat se šele začne potovanje na Zemlji.

Življenje je eno veliko gledališče, kjer vsi igramo svojo vlogo ter se vedno srečujemo s točno tistimi igralci, ki morajo v naši igri v tistem trenutku nastopiti. Celoten smisel naše igre je, da osebnostno in duhovno rastemo, rešujemo naloge, se razvijamo in predelamo lekcije, ki so nam jih zapustili naši predniki.

Imeti cilj in mu slediti v življenju. Počasi se daleč pride.

 

Moj smisel je širiti Ljubezen in Svetlobo. Opravila sem tudi tečaj I in II stopnje Usui Reikija.

Moč naših misli je neverjetna.