družinska prtljaga

Družinska prtljaga

Ste kdaj pomislili, da je morda za vaše današnje tegobe kriva družinska prtljaga, ki se prenaša iz roda v rod? 

Družinska prtljaga so nakopičena negativna čustva, izkušnje, lekcije naših predhodnih generacij, ki so bila iz leta v leto, iz generacije v generacijo nerazčiščena, nepredelana in niso dočakala svoje zadovoljitve ali zadostitve, da bi se nehala prenašati naprej. 

Zagotovo je družinska prtljaga tudi pozitivna, samo takrat smo vsi srečni, zadovoljni, ne rabimo se spraševati, zakaj se nam to nenehno dogaja. In takrat pravzaprav težko govorimo o prtljagi ali nekem bremenu sploh. 

Zakaj v moje življenje prihajajo takšni ljudje, ki mi pravzaprav ne koristijo in ne pomagajo?  Zakaj v moje življenje ne pride partner, kot ga zaslužim? Zakaj imam nič prijazen odnos z mamo, ki na trenutke spominja celo na to, da sploh nismo v sorodu? Spet drudi, zakaj je moja mama tako zaščitniška do mene in sploh ne dovoli, da imam partnerja. Zakaj očetu ni mar za svoje otroke? Zakaj beži pred odgovornostjo skrbi za njih? 

                                                             

S koliko takimi zakaji ste se srečali že v življenju? Lahko posežejo tudi na področja kot so denar. Vseskozi delam kot črnc, radi rečemo, pa mi nič ne ostane, ali pa imam polno neplačnikov, ki mi ne plačujejo mojih računov. Denar mi kar spolzi skozi roke. 

Ste kdaj pomislili, da za to vi sploh niste odgovorni, ampak imajo s tem opraviti vaše predhodne generacije ter da sami pravzaprav samo prejemate njihove lekcije? 

Sama sem bila vedno zelo realna, nisem verjela ne v duhove, ne v vero kot tako, ne v posmrtno življenje. Seveda so me moje osebne lekcije začele močno napeljevati na pot duhovnosti, meditacij, alternativnih metod zdravljenja, reikija. In dojemanje nekaterih stvari se je zelo spremenilo. 

Naše bolezni na fizičnem nivoju so največkrat posledica vzrokov na duševnem in psihičnem nivoju in če ne bomo odpravili vzroka naših težav na tem nivoju, bomo lahko bolezni na fizičnem nivoju samo blažili z različnimi tabletkami, ki še dodatno bremenijo naša jetra, ledvice,  njihovi negativni delci pa se naselijo v vse pore našega telesa. 

Dolga leta sem se spraševala, zakaj jaz in zakaj se to vse meni dogaja? Zakaj se ne požvižgam na stvari in ljudi, ampak me prizadanejo dejanja, besede. Ja, ljudje mi pravijo, da nikoli tega nisem pokazala. Seveda nisem. Vedela sem, da so nekateri ljudje pokvarjeni, tudi bližnji. Da privoščijo slabo, saj se s tem tolažijo, da je morda njim pa vseeno malo bolje kot njej. Značilna slovenska foušija in privoščljivost. Žal še kako velja v Sloveniji  rek: “Če meni crkne krava, naj sosedu dve.” Pa kaj boš tamrala, sem velikokrat slišala. Nič ti ne manjka. Itak. Vsi vedo vse, samo ti sam ne. Samo ti sam ne smeš pokazati svojih občutij. 

Vedela sem, da sem sposobna najti odgovore na ta vprašanja in lekcije, ki mi jih življenje ponuja. Vedela sem, da ni rešitev ne alkohol, ne droga. In odgovori so začeli počasi prihajati. Sicer so za to res rabili dobrih 35 let, ampak prihajati so začeli. 

Skozi meditacijo sem imela izkušnjo se vrniti v prejšnje življenje. Koliko dela me še čaka?! Neverjetna izkušnja. Veliko vzorcev iz preteklosti, ki so me zadrževala v preteklosti in mi niso dala kril, da poletim, sem predelala.

Pred kratkim pa sem se srečala še s terapevtsko metodo Postavitev družine, katero res že nestrpno pričakujem, saj verjamem, da bom dobila še nekaj prepotrebnih odgovorov. Za tale zapis je pa pravzaprav kriva knjiga z naslovom Odložimo bremena družinske prtljage, katero toplo priporočam vsem, ki se srečujete z različnimi izzivi, ki vas tarejo ali morijo. Lahko gre za nepojasnjene bolezni vaših bližnjih, za katere uradna medicina nikakor ne najde odgovora, lahko gre za odnos z vašim partnerjem, otroci ali starši.  Prepričana sem, da se vam bodo nakazali odgovori.  In morda je to začetek reševanja vaših nepojasnjenih situacij, nesrečnih okoliščin ali pa pika na i vsem metodam, ki ste jih že dali skozi. 

 

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.